Banner-foto_Gaia-1
Transactiedatum: april 2022
Service: Buy-side advisory
Cliënt: Sogelink

Sogelink acquireert LOCATIQS Group

Sogelink, een investering van Keensight Capital, heeft zijn Nederlandse branchegenoot Locatiqs overgenomen, een bouwer van software voor de buitenruimte. Met de overname is een bedrag gemoeid van tussen de €100 mln en €150 mln. Samen willen de twee bedrijven in heel Europa hun software aanbieden.

Locatiqs maakt applicaties waarmee bedrijven kunnen zien hoe land en de openbare ruimte is ingericht. Hiermee kunnen aanleggers en grondwerkers van allerlei zaken, bijvoorbeeld glasvezel, zien waar kabels en leidingen liggen. Ook worden de applicaties van Locatiqs gebruikt door beleidsmakers om er achter te komen welk bestemmingsplan van toepassing is op wel gebied. De onderneming telt ongeveer 250 werknemers en is o.a. actief in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Met Main Capital Partners als aandeelhouder is Locatiqs’ omzet gegroeid van €6 mln naar €35 mln.

Het Franse Sogelink heeft de afgelopen vijf jaar acht bedrijven overgenomen, het heeft na de overname van Locatiqs meer dan 650 werknemers en een omzet van boven de €130 mln. Door Sogelink en Locatiqs samen te voegen kunnen de twee ondernemingen profiteren van elkaars kennis en een bredere markt bedienen in Europa.

Keensight Capital is een toonaangevende Europese investeerder die zich focust op de sectoren Technologie en Healthcare. Het ondersteunt managementteams bij het ontwikkelen van strategische visies en de implementatie daarvan.

Florin heeft samen met ING Corporate Finance Sogelink en haar aandeelhouder Keensight Capital geadviseerd in de overname van Locatiqs.

Transactiedatum: april 2022
Service: Buy-side advisory
Cliënt: Sogelink