tile-1
Transactiedatum: december 2020
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Pâques family

Paques verkocht aan SKion Water

Familie Pâques verkoopt haar volledige 80% belang in Paques aan de bestaande 20% minderheidsaandeelhouder SKion Water. SKion Water heeft sinds eind 2011 een belang in Paques, SKion Water’s eerste investering in de watersector.

Paques is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler in de internationale wereld van industriële afvalwaterbehandeling. Het ontwikkelt en bouwt hoogwaardige biotechnologische processen en systemen voor de zuivering van afvalwater en gas.

Deze markt maakt grote veranderingen door. De klant van ‘nu en morgen’ vraagt steeds vaker om complete en turn-key oplossingen, projectoplevering en soms zelfs ‘own and operate’ contracten. Daarin meegaan betekent voor Paques een belangrijke verschuiving in het businessmodel: van technologieontwikkeling, de oorsprong, naar contracting.

De overname door SKion Water stelt Paques in staat op deze marktontwikkeling te reageren. SKion Water biedt oplossingen aan op het gebied van vers water- en afvalwaterbehandelingen, aan zowel publieke als industriële klanten. De grootste ondernemingen binnen SKion Water zijn Ovivo, EnviroChemie Group en ELIQUO WATER GROUP. Met de overname van Paques kan SKion Water de technologieën van Paques benutten in het aanbod van haar portfolio ondernemingen en zo het marktpotentieel voor Paques vergroten. Tegenwoordig opereert SKion Water als groep wereldwijd en realiseert hiermee een groepsomzet van ruim 700 miljoen euro. SKion Water is 100% eigendom van de Duitse onderneemster Susanne Klatten.

Transactiedatum: december 2020
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Pâques family