Ockto-transactieheader-2
Transactiedatum: mei 2018
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Ockto

Minderheidsbelang Octo verkocht aan ABN DIF

Ockto is het leidende SaaS platform in Nederland om financiële informatie van consumenten te verzamelen en te delen met een bank, hypotheekverstrekker of andere financiële dienstverlener of intermediair voor het afsluiten van een financieel product.

Ockto is een fintech onderneming die het voor consumenten en bedrijven makkelijker maakt persoonlijke gegevens voor het aanvragen van financiële producten veilig te verzamelen en te delen. Voor het aanvragen van een hypotheek, het afsluiten van een verzekering of het maken van een financiële planning zijn veel gegevens nodig. Ockto maakt het voor een consument veel eenvoudiger en sneller om financiële gegevens te verzamelen of inzicht te krijgen in hun volledige financiële situatie. Met behulp van de Ockto-app worden gegevens bij verschillende overheidssites zoals De Belastingdienst, Mijn UWV, Mijn Overheid en Mijn Pensioenoverzicht opgehaald. Ockto toont deze gegevens in de app waar consumenten ze zelf controleren. Vervolgens sturen consumenten via een beveiligde online verbinding de gegevens door naar de derde partij.

Het Digital Impact Fund van ABN AMRO (ABN DIF) heeft een minderheidsbelang in Ockto genomen. ABN AMRO verbreedt daarmee de samenwerking met Ockto en stelt expansiekapitaal ter beschikking zodat Ockto sneller kan groeien, verder kan professionaliseren en in de toekomst ook internationaal kan opschalen. ABN DIF is het corporate venture capital fonds specifiek voor fintech waarmee ABN AMRO strategisch investeert in innovatieve start- en scale-ups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten.

Transactiedatum: mei 2018
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Ockto