EDCO.0218.9798-1
Transactiedatum: april 2021
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Adriaanse family

Investering van Gilde Buy Out Partners in EDCO

Familie Adriaanse verkoopt een meerderheidsbelang in EDCO Groep aan Gilde Buy Out Partners. De familie Adriaanse behoudt een significant minderheidsbelang.

EDCO is een snelgroeiende en toonaangevende Europese distributeur van merk- en private-label non-food FMCG producten voor een breed scala aan retailers. De afgelopen jaren is EDCO getransformeerd van een handelsonderneming naar een multi-categorie distributeur met een sterke focus op merken en retail concepten.

De Europese markt van distributeurs is gefragmenteerd en klaar voor verdere consolidatie. EDCO voorziet hierin een actieve rol te spelen. Met Gilde als strategische partner gaan beide aandeelhouders substantiële investeringen doen om de ambitieuze groeiplannen van EDCO te realiseren en om de onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Gilde Buy Out Partners is een toonaangevende Europese private equity investeerder in mid-market transacties in de DACH regio, Benelux en Italië. Gilde heeft meer dan EUR 3 miljard aan fondsen onder beheer en heeft kantoren in Utrecht, Brussel, Frankfurt, Zürich en Milaan. Sinds de oprichting in 1982 heeft Gilde meer dan 250 ondernemingen ondersteund bij het realiseren van hun groeiambities.

Transactiedatum: april 2021
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Adriaanse family