Eagle_thumbnail-1
Transactiedatum: september 2018
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Value Enhancement Partners en O2 Capital Partners

Edel Carpets verkocht aan Condor Group

Edel Group, een leidende onderneming op het gebied van tapijt en kunstgras loonwerk, heeft haar hoogwaardige wol en polyamide tapijtenactiviteiten verkocht aan Condor Group. De verkoop betreft 100% van de aandelen van Edel Carpets, waaronder de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde dochteronderneming Telenzo Carpets, alsmede de extrusie- en tapijtgarenveredelingsactiviteiten van Edel Group.

Edel Carpets, opgericht in 1918 en gevestigd in Genemuiden (NL), ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardige tapijten en vloerkleden gemaakt van overwegend wol en polyamide. De producten worden geleverd onder zowel eigen merken (Edel en Telenzo) als private label binnen het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH), de Benelux en diverse andere landen wereldwijd. Edel Group, eigendom van O2 Capital Partners en Value Enhancement Partners, zal zich na de transactie primair richten op haar loonwerk kernactiviteiten: de ontwikkeling en productie van kunstgrasgarens, tufting en te coaten producten van haar klanten.

Condor Group is met een productie van meer dan 115 miljoen m² textiele vloerbedekking per jaar één van de grootste tapijtproducenten van Europa. Zowel Edel als Telenzo hebben een goede naam in de markt en vormen een waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment van Condor Group. Door de transactie ontstaat schaalvergroting alsmede een verbetering van de gezamenlijke concurrentiepositie. Edel Carpets kan de kennis, het netwerk en de schaalgrootte die aanwezig zijn binnen Condor Group aanwenden om haar toekomstperspectief verder te optimaliseren.

Transactiedatum: september 2018
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Value Enhancement Partners en O2 Capital Partners