Greenhouse Dalsem deal
Transactiedatum: januari 2022
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Dalsem

Dalsem verkocht aan COFRA Holding

COFRA Holding, het investeringsvehikel van de familie Brenninkmeijer, neemt 100% van de aandelen in Dalsem over, een toonaangevende ontwikkelaar van high-tech kassen wereldwijd. Managing Director Jan Pieter Dalsem blijft de komende jaren aan als algemeen directeur om samen met COFRA de onderneming verder uit te bouwen.

Dalsem, opgericht in 1932 en geleid door de derde generatie, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijde leider binnen de glastuinbouw. De organisatie heeft een unieke propositie als de meest complete aanbieder van kassen dankzij haar interne expertises op het gebied van engineering, productie en project management.

De overname van Dalsem is onderdeel van de diversificatiestrategie van COFRA die gericht is op het aanpakken van de grootste sociale en milieu-uitdagingen in de wereld. In samenwerking met COFRA zal Dalsem haar groei in o.a. de Verenigde Staten en Europa verder voortzetten.

COFRA Holding bestaat uit onafhankelijk opererende bedrijven die in verschillende sectoren actief zijn, onder meer kledingretail (C&A), vastgoed (Redevco), duurzame energie (Sunrock), private equity (Bregal) en vermogensbeheer (Anthos Fund & Asset Management). COFRA is gevestigd in Zug, Zwitserland en is actief in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

Transactiedatum: januari 2022
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Dalsem