Biltz_pagina afbeelding
Transactiedatum: december 2022
Service: Buy-side advisory
Cliënt: Biltz

Bouw- en onderhoudsbedrijf IJbouw sluit zich aan bij Biltz

IJbouw, specialist in utiliteits- en civiele bouw en verduurzaming van vastgoed, heeft zich aangesloten bij branchegenoot Biltz.

Door de krachten te bundelen kunnen beide Amsterdamse bedrijven beter inspelen op de steeds complexere en grotere vraagstukken en eisen van opdrachtgevers. Met deze samenwerking versterken de bedrijven hun positie op marktgebieden als bouw, vastgoedonderhoud en duurzaamheid.

Tot nu toe bestond de Biltz Group uit drie bedrijven: Biltz (opgericht in 2012), Mouton (toegetreden in 2019) en TBK (toegetreden in 2021). Biltz Groep is toonaangevend in de regio Groot-Amsterdam op het gebied van duurzame renovaties, onderhoud van woningen en utiliteitsbouw en installatietechniek. IJbouw is het vierde bedrijf dat tot de groep toetreedt en zal onder eigen naam zelfstandig blijven opereren.

In december 2021 investeerde Nordian Capital in Biltz. Met deze investering bouwt Nordian Capital aan een nationale groep die actief is in verschillende segmenten, waaronder bouw, vastgoedonderhoud en duurzaamheid.

Florin Finance trad op als buy-side adviseur van Biltz en Nordian Capital.

Transactiedatum: december 2022
Service: Buy-side advisory
Cliënt: Biltz