Carerix-transactie-headermob-1-e1525186971779
Transactiedatum: april 2018
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Committed Capital, Value Creation Capital, and founding shareholders

Carerix verkocht aan PIXID Group

Carerix, softwareleverancier van CRM & ATS systemen voor personeelsintermediairs, is verkocht aan het Franse PIXID Group.

Carerix is leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteren om te komen tot de beste match. De oplossingen worden in de vorm van een SaaS-model gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2004 en telt op dit moment meer dan 70 medewerkers en meer dan 720 klanten waaronder Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en andere gespecialiseerde intermediairs. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners.

PIXID Group, opgericht in 2004, is het toonaangevende VMS in Frankrijk dat een complete SAAS-applicatie biedt voor het leveren en inzetten van tijdelijk personeel. Met het PIXID-platform kunnen zowel het MKB als grote bedrijven hun tijdelijke werknemers efficiënt beheren via een eenvoudig, schaalbaar en kosteneffectief platform. Meer dan 100.000 klantlocaties werken dagelijks samen op dit platform voor het vastleggen en beheren van recruiters-, leveranciers- en arbeidscontracten.

Door de ATS- en CRM-functies van Carerix te combineren met de VMS-capaciteit van PIXID Group, wordt de strategie verder uitgebouwd om het volledige proces tussen kandidaten/freelancers, intermediairs en corporate organisaties samen te brengen. De huidige Europese marktfocus en marktbenadering blijven voor Carerix gehandhaafd, alsmede de samenwerking in en de uitbouw van het partnernetwerk. Op de middellange termijn zal de samenwerking tussen Carerix en PIXID Group leiden tot productsynergiën die voor de beide klantengroepen van meerwaarde zullen zijn.

Transactiedatum: april 2018
Service: Sell-side advisory
Cliënt: Committed Capital, Value Creation Capital, and founding shareholders