Alcomex-transactie-headermob-1
Transactiedatum: april 2018
Service: Buy-side advisory
Cliënt: Alcomex Group

Alcomex acquireert HZ solutions

HZ solutions, een gespecialiseerde producent van bevestigingssystemen, veren en draadvormen, is overgenomen door Alcomex Groep, een portfolio onderneming van Nordian Capital.

Alcomex Groep produceert, distribueert en verkoopt een uitgebreid assortiment van technische veren, draden en industriële draadproducten uit draad en bandstaal. Alcomex is een van de grootste producenten in Europa van torsieveren voor overheaddeuren. De onderneming heeft moderne productie- en distributiefaciliteiten in Nederland, Tsjechië, Duitsland, Polen, Frankrijk en India. Alcomex’ hoofdkantoor is gevestigd in Opmeer.

HZ solutions is een gespecialiseerde ontwikkelaar en producent van bevestigingssystemen, veren en draadvormen die worden gebruikt voor toepassingen in de tuin- en kassenbouw en industrie. HZ solutions is gevestigd in Hilvarenbeek.

Hoewel HZ solutions als een zelfstandige onderneming zal blijven opereren binnen de Alcomex Groep zijn er aantrekkelijke commerciële en operationele synergiën mogelijk. De producten van HZ solutions zijn volledig complementair aan de bestaande product markt combinaties van Alcomex. Tevens levert HZ solutions waardevolle specialistische kennis en vaardigheden op het gebied van ontwikkeling en productie.

Transactiedatum: april 2018
Service: Buy-side advisory
Cliënt: Alcomex Group