Lion_Slider_3-1
Transactiedatum: juli 2018
Service: Buy-side advisory
Cliënt: 5square

5square acquireert Intersteel

Intersteel, producent van hoogwaardig hang- en sluitwerk uit Rhenen, is overgenomen door een groep van investeerders onder leiding van investeringsmaatschappij 5square. De onderneming is overgenomen van ING Corporate Investments, investeringsmaatschappij Rikon Holding en Peter van Leeuwen, die na deze transactie nog een belang in de onderneming behoudt.

Opgericht in 1902 onder de naam Van Leeuwen groeide de onderneming, in 1995 omgedoopt naar Intersteel, verder uit tot een autoriteit op het gebied van stijlvol en hoogwaardig deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Design, veiligheid en techniek zijn belangrijke kernwaarden binnen de organisatie. Het familiebedrijf, met inmiddels ruim 50 medewerkers, ontwerpt en produceert in eigen beheer design deurkrukken, raambeslag en accessoires.

Intersteel heeft een business-to-business focus op producten voor residentiële en niet-residentiële gebouwen. Dochteronderneming Post & Eger is leverancier van deur- en raambeslag en toegangsoplossingen voor professionele eindgebruikers en architecten. De Duitse dochteronderneming Progriff levert de Intersteel producten voornamelijk aan de ijzerwarenhandel in Duitsland. In juni werd Intersteel ook distributeur voor de Benelux van het bekende Italiaanse merk Olivari.

De groei van de onderneming wordt de komende jaren verwezenlijkt door uitbreiding naar diverse distributiekanalen met de focus op online. Door een steeds breder assortiment vergroot het bedrijf ook gestaag haar marktaandeel.

De overname door 5square biedt nieuwe mogelijkheden voor het versterken van de marktpositie, verdere professionalisering en internationale uitbreiding.

Transactiedatum: juli 2018
Service: Buy-side advisory
Cliënt: 5square